Vegetable Spring Rolls Recipe - Veg Involtini Primavera - Homemade Sprin...


Gli involtini primavera sono popolari spuntini cinesi . 
Vengono consumati per festeggiare il capodanno che coincide con l'arrivo della primavera.

Si preparano con una pastella fluida di acqua e farina,cotti in strati sottili, farciti con verdure e poi fritti.
Oggi impariamo a fare gli involtini primavera 100%  vegetale. 



Ingredienti per 10 involtini :

Pastella:
125 gr farina
40 g amido di mais 
2 pizzichi sale fino
350 ml acqua

Ripieno:
2 carote
1 cipolla
200 g  cavolo cappuccio o verza
100 gr germogli di soia
sale,olio
salsa di soia per condire

Procedimento:

Per la pastella:

Versate  l'acqua sopra la farina e l'amido di mais . Aggiungete il sale,mescolate e fate riposare per un ora.

Per il ripieno:

Tagliate a bastoncini sottili le carote,tagliate a fettine le cipolle e il cavolo.
Soffriggete in olio le carote con cipolle per 5 minuti,poi aggiungete il cavolo e cuocete per altri 3 minuti.
Infine unite i germogli,scottate per 1 minuto.

  18 cm diametro con un filo d'olio,
versate un mestolo di pastella (circa 5 cucchiai)
cuocete 1 minuto per lato.
Riempite il disco di pasta con 2 cucchiai di ripieno,
piegate il late destro e sinistro verso il centro,poi partendo dal basso arrotolate su se stesso.Prima di chiudere l'involtino,spennellate con la pastella la parte superiore del disco di pasta per sigillare bene la chiusura.
Friggete gli involtini in olio caldo.
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Spring rolls are popular Chinese snacks.
They are consumed to celebrate the New Year which coincides with the arrival of spring.

It is prepared with a fluid batter of water and flour, cooked in thin layers, stuffed with vegetables and then fried.
Today we learn a fare 100% vegetable spring rolls.

Ingredients for 10 rolls:

batter:

125 gr of flour
40 g of cornstarch
2 pinches for sale up
350 ml of water

stuffed:
2 carrots
1 onion
200 g cabbage or cabbage
100 gr bean sprouts
sale, oil
soy sauce for seasoning

method:

For the batter:

Pour the water over the flour and cornstarch. Add the salt, stir and let stand for an hour.

For the stuffing:

Cut the carrots into thin sticks, cut the onions and the cabbage into slices.
Fry the carrots with onions in oil for 5 minutes, then add the cabbage and cook for another 3 minutes.
Finally add the sprouts, blanched for 1 minute.

18 cm diameter with a little oil,
pour a ladle of batter (about 5 tablespoons)
cook 1 minute per side.
Fill the pasta disc with 2 tablespoons of stuffing,
fold the delay to destroy the direction towards the center, then starting from the bottom rolled up on itself.Before closing the roll, brush with the batter the top of the disc of dough to seal the closure well.
Fry the rolls in hot oil.
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