Involtini primavera Vegan / Vegetable Spring Rolls Recipe - Veg Involtini Primavera - Homemade Spring Rolls




Antipasto famoso nella cucina Cinese,vengono consumati per festeggiare il capodanno che coincide con l'arrivo della primavera.Si preparano con una pastella fluida di acqua e farina,cotti in strati sottili, farciti con verdure e poi fritti.Questa è la versione modificata che non prevede la frittura finale.


Ingredienti per 9/10 involtini :

Pastella:
125 gr farina
4 cucchiai maizena
2 pizzichi sale fino
350 ml acqua

Ripieno:
2 carote
1 cipolla
mezzo cavolo cappuccio oppure verza
100 gr germogli di soia
sale,olio
2 cucchiai salsa di soia

Pastella:
Versare a filo l'acqua sopra la farina e maizena setacciate,unire il sale,mescolare e far riposare per un ora.

Ripieno:
Tagliare a bastoncini sottili le carote,tagliare a fettine le cipolle e il cavolo.Soffriggere in olio le carote con cipolle per 5 minuti,poi aggiungere il cavolo e cuocere per altri 3 minuti,infine aggiunge i germogli,scottare per 1 minuto ,condire con salsa di soia e spegnere. 

Scaldare una padella (la mia misura 18 cm diametro)con un filo d'olio,versare un mestolo di pastella(5 cucchiai)cuocere 1 minuto per lato.Riempire il disco di pasta con 2 cucchiai di ripieno,piegare il late destro e sinistro verso il centro,poi partendo dal basso arrotolare su se stesso.Prima di chiudere l'involtino,spennellare con della pastella (2 cucchiai farina+2 cucchiai acqua)la parte superiore e sigillare  bene la chiusura.
Nella stessa padella cuocere gli involtini con pochissimo olio ,devono diventare dorati su ogni lato.
---------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -----



--------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------

Spring rolls are popular Chinese snacks.
They are consumed to celebrate the New Year which coincides with the arrival of spring.

It is prepared with a fluid batter of water and flour, cooked in thin layers, stuffed with vegetables and then fried.
Today we learn a fare 100% vegetable spring rolls.

Ingredients for 10 rolls:

batter:
125 gr of flour
40 g of cornstarch
2 pinches for sale up
350 ml of water

stuffed:
2 carrots
1 onion
200 g cabbage or cabbage
100 gr bean sprouts
sale, oil
soy sauce for seasoning

method:

For the batter:

Pour the water over the flour and cornstarch. Add the salt, stir and let stand for an hour.

For the stuffing:

Cut the carrots into thin sticks, cut the onions and the cabbage into slices.
Fry the carrots with onions in oil for 5 minutes, then add the cabbage and cook for another 3 minutes.
Finally add the sprouts, blanched for 1 minute.

18 cm diameter with a little oil,
pour a ladle of batter (about 5 tablespoons)
cook 1 minute per side.
Fill the pasta disc with 2 tablespoons of stuffing,
fold the delay to destroy the direction towards the center, then starting from the bottom rolled up on itself.Before closing the roll, brush with the batter the top of the disc of dough to seal the closure well.
Fry the rolls in hot oil.
-------------------------------------------------- ------





-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -----